Гутић: Влада Тузланског кантона урадила све, управа друштва ТТУ није

Срна
Гутић: Влада Тузланског кантона урадила све, управа друштва ТТУ није

Тузла - Премијер Тузланског кантона Бего Гутић рекао је данас радницима Творнице транспортних уређаја /ТТУ/ Тузла, који су протестовали испред зграде кантоналне Владе, да је Влада урадила све што је било у њеној моћи да помогне овом привредном друштву, али да управа друштва није урадила оно што се од ње очекивало.

"Испунили смо оно што је Синдикат ТТУ од Владе тражио прије мјесец дана, али управа друштва је пропустила рокове да изврши репрограме дуговања и тиме створи предуслове да ово привредно друштво уђе у финансијску консолидацију која подразумијева и отварање заштићеног рачуна за пословање фирме", рекао је Гутић.

Истичући да једино преостаје покретање стечаја у ТТУ, Гутић је навео да би у том поступку био отворен нови рачун за пословање, што је једини начин да се нађе стратешки партнер који ће покренути производњу, саопштено је из Владе Тузланског кантона.

"Већ имамо заинтересованих страних и домаћих стратешких партнера који су спремни да након стечаја уђу у ТТУ, јер нико не жели да уђе у фирму и преузима обавезе за које није сигуран колике су, док се куповином у стечају тачно зна шта и за коју цијену се купује", рекао је Гутић.

У разговору са радницима ТТУ-а, Гутић је истакао да на оваквим скуповима нема мјеста политичким порукама које су се могле чути прије састанка.

"Синдикат ТТУ-а не би требало да се бави питањима као што је реконструкција Владе, јер је то ствар Скупштине Тузланског кантона, као и право и овлаштење које има премијер", рекао је Гутић.

Влада Тузланског кантона је од 2003. године ТТУ за економску самоодрживост и пензионисање радника дала око 3,5 милиона КМ, од чега је само у протекле двије године издвојено око 680.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана