Грујичић: Неизљечива мржња према Вучићу и Србима

Срна
Грујичић: Неизљечива мржња према Вучићу и Србима

СРЕБРЕНИЦА - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић осудио је вандалски чин цијепања билборда у овој локалној заједници са ликом предсједника Србије Александра Вучића који је општинска власт поставила у насељу Учина Башча у знак захвалности за даровану помоћ.

Он је оцијенио да је то одраз неразумијевања и неизљечиве мржње према Вучићу и Србима, као и непостојања жеље за захвалношћу и помирењем.

"Случај смо пријавили полицији, али ово је потврда да је мржња у овој средини веома изражена и 25 година након рата", рекао је Грујичић новинарима.

Он је истакао да је плакат постављен као знак захвалности за вишемилионска средства, која је Вучић даровао Сребреници, за њен опоравак и развој.

"То смо осјећали као обавезу јер је помоћ Србије много допринијела да се побољшају услови живота у овој општини. Те донације неће престати и то смета онима који нису за суживот и помирење. Плакат су поцијепали и показали да не прихватају испружену руку помирења из сусједне државе", оцијенио је Грујичић.

Према његовим ријечима, ово је наставак отворене мржње која је исказана нападом на Вучића у Поточарима 2015. године, за чије организовање још нико није процесуиран иако су прикупљени бројни докази о починиоцима.

Грујичић каже да је постављен још један плакат са Вучићевим ликом код зграде поште и да немају намјеру поново постављати плакате на мјестима гдје су поцијепани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана