Гром убио пола стада код Милића

А. Ј. - Р. Ђ.
Гром убио пола стада код Милића

Фоча, Милићи - Невријеме праћено кишом, грмљавином и јаким вјетром погодило је у недјељу дијелове РС и проузроковало велику штету, а најгоре је прошао пензионер Стево Дукић из села Дукићи код Милића, којем је гром убио девет оваца и једно јагње.

Дукић прича да не памти такво невријеме, а од силине удара грома испао му је тањир из руке. Када је изашао да обиђе овце, имао је шта и да види, дио стада је лежао непомично.

- Чуо сам блејање јагњета и упутио се према њему. Кад сам му пришао, видио сам овце и јагње како леже као "покошени" испод оморике под коју су се сакрили од кише. У трену сам остао без пола стада - прича Дукић, којем је гром уништио све електричне апарате које је имао у кући и штали.

Олуја је уплашила и Јелу Дукић из центра Милића, која каже да никада за својих 60 година није тако нешто доживјела. 

- Киша је лила као из кабла, муње су парале небо, а громови уши, имала сам осјећај као да је смак свијета. Све је трајало око сат, а градске улице биле су под водом - прича Дукићева.

Невријеме праћено јаким вјетром, грмљавином и градом протутњало је у недјељу поподне и кроз Фочу и за само десетак минута почупало дрвеће, оштетило кровове и аутомобиле, те поплавило улице.

Због обилне кише која је у недјељу пала у Кнешпољу код Козарске Дубице и излијевања ријеке Кнежице јуче је био прекинут саобраћај према селу Мали Мирковац. Поплављене су и обрадиве површине дуж ове рјечице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана