Градски турнир у малом фудбалу у Мркоњић Граду: Уз пуне трибине остављали срце на терену

Милијана Латиновић
Градски турнир у малом фудбалу у Мркоњић Граду: Уз пуне трибине остављали срце на терену

МРКОЊИЋ ГРАД - Одлична атмосфера на трибинама и борбен дух на терену још једном су потврдили да је Градски турнир у малом фудбалу у Мркоњић Граду велика и успјешна прича у којој није пресудан наградни фонд, већ љубав према најважнијој споредној ствари на свијету.

Традиционални турнир који је одржан 16. годину заредом, од 22. јануара до 4. фебруара, окупио је чак 41 екипу у Мркоњић Граду. Знање и умијеће с лоптом показале су јуниорске, ветеранске и сениорске екипе остављајући срце на терену. За 11 дана турнир је посјетило више од 11.000 гледалаца. Тражило се мјесто више, а осим Мркоњићана у чарима врхунског футсала уживали су и посјетиоци из околних мјеста. Организатори се труде да унаприједе турнир из године у годину, а да су на правом путу показује све већи број гледалаца на трибинама и све већи број екипа које одмјеравају снаге на терену. Казују да су раније играли систем пет плус један, међутим прилагодивши се новим захтјевима на пољу спорта, сада играју футсал систем четири плус један. Ватреним навијањем публика је атмосферу довела до усијања и још једном показала да је ријеч о једном од најбољих домаћих турнира који постаје све препознатљивији у региону и шире.

Иако су се такмичари борили за наградни фонд од око 10.000 марака, награде нису пресудне за учешће, већ првенствено љубав према фудбалу што, према ријечима организатора, овом турниру даје звјездицу више када је успјех у питању.

Директор Културно-спортског центра “Петар Кочић” из Мркоњић Града, Боро Бошкић рекао је за “Глас Српске” да је веома задовољан овогодишњим турниром, а понајвише добрим одзивом како екипа, тако и публике.

- Публика не само да је коректно и поштено навијала, већ је увелико подигла турнир на виши ниво. Наравно за то је заслужна и добра организација, те припреме организатора који су се потрудили да све прође у најбољем реду. Још једном смо показали да су добра воља и ентузијазам кључни - истакао је Бошкић. Нагласио је да турнир унапређују из године у годину, те да је то видљиво и по резултатима.

Прво мјесто у јуниорској категорији освојила је екипа футсал клуба из Добоја. Титулу најбољег стријелца у овој категорији понио је Драган Мандић. Прво мјесто у ветеранској категорији освојила је екипа “Луде године” , а најбољи стријелац у овој категорији био је Александар Дулић.

Међу сениорским екипама на побједничко постоље попео се тим “Шеки из Граца”, а титулом најбољег стријелца окитио се Ирхан Смајић.

Репрезентативци

Боро Бошкић је рекао да је финално вече такмичења било величанствено.

- То вече су употпунили репрезентативци БиХ Дарко-Деко Милановић и Давор Арнаутовић, те Србије Предраг Рајић. То је још једна потврда квалитета овог турнира иза чије организације стоји домаћински однос - рекао је Бошкић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана