Градска управа добила Одјељење за пољопривреду и рурални развој

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је данас да је циљ формирања Одјељења за пољопривреду и рурални развој, као нове организационе јединице у Градској управи, већа подршка пољопривредним произвођачима.

“Одлучили смо да буде лоцирано на Пећанима код зелене пијаце, што је јако значајно за грађане да ће имати одјељење на једном мјесту, а и за људе који раде овдје да имају већи промет. Очекујемо да ће ово бити први корак ка бољем развоју пољопривреде и односа Градске управе према пољопривредницима и да ће та сарадња бити још боља”, рекао је Павловић приликом посјете новооснованом одјељењу.

Вршилац дужности начелника Одјељења за пољопривреду и рурални развој Данијел Егић изјавио је да је ово јако добар потез нове градске власти и да пољопривреда заслужује да има посебно одјељење и због чињенице да је готово 70 одсто површине Приједора рурално подручје и да на том подручју живи око 40.000 људи.

“На овај начин ће пољопривредници моћи да брже једноставније и квалитетније обаве све своје потребе”, оцијенио је Егић и најавио да ће најприје радити на завршетку хладњаче у Омарској и на новом програму за подстицаје.

Директор Градске тржнице Приједор Дарко Згоњанин рекао је да је зграда зелене пијаце на Пећанима до сада била неискориштена и поздравио је одлуку Градске управе да ту смјести ново одјељење.

“Сматрам да ће и град и грађани и Градска тржница имати вишеструку корист од овог потеза”, додао је Згоњанин.

Пољопривреда је до сада била у надлежности Одјељења за привреду и пољопривреду унутар којег је постојао Одсјек за пољопривреду и који је био једним дијелом смјештен у згради Градске управе, а једним у просторијама код аутобуске станице.

Издвајањем у посебно одјељење, претходно одјељење преименовано је у Одјељење за привреду и предузетништво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана