Градоначелник Зворника уручио златнике за двије прворођене бебе у 2022.

Срна
Градоначелник Зворника уручио златнике за двије прворођене бебе у 2022.

ЗВОРНИК - Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уручио је данас златнике за два дјечака - прворођене бебе у 2022. години, а њиховим мајкама букете цвијећа.

Након уручења поклона јуче рођеним бебама и њиховим мајкама, од којих је једна из Зворника, а друга из Власенице, Стевановић је рекао новинарима да је ово награђивање постало традиционално.

Истичући да град Зворник генерално стимулише рађање, Стевановић је рекао да ће ове године бити издвојено 400 КМ једнократно за прворођену бебу, а за треће и свако наредно дијете у породици по 600 КМ.

-На овим просторима наставиће се борба за наталитет. Свједоци смо да су неке земље у региону, а посебно Србија, направиле озбиљан искорак у том правцу - рекао је Стевановић и додао да ће и Влада Републике Српске и владе других земаља слиједити тај примјер и водити више рачуна о наталитетној политици.

Стевановић је подсјетио да је град Зворник већ 11 година на услузи суграђанима који потомство оставарују путем вјештачке оплодње, нагласивши да је из овог програма рођено више од двадесеторо дјеце.

-То је још један озбиљан допринос и подршка Градске управе родитељима и наталитетној политици на овом простору - рекао је Стевановић.

Он је честитао младим мајкама што су одлучиле да прошире породицу, те напоменуо да су у породилишту створени бољи услови.

Директор Болнице Зворник Иван Поповић рекао је да је у 2021. години у породилишту ове установе рођено 577 беба, што је за 139 више него 2020.

Он је честитао мајкама које су на свијет донијеле два дјечака 1. јануара 2022. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана