Градоначелник Зворника упутио помоћ компанији "Робот" у Сарајеву

срна
Foto: срна

САРАЈЕВО- Градоначелник Зворника Зоран Стевановић организовао је долазак 40 људи из ове локалне заједнице у сарајевско насеље Рајловац, гдје ће цијелу седмицу помагати компанији "Робот" у санирању штете од поплава.

"Када су Зворничани чули за оно што је задесило 'Робот' у Рајловцу одлучили су доћи и помоћи у санирању штете", саопштено је из компаније "Робот".

Директор групације "Робот" Саима Хоџић рекла је да ови људи нису радници "Робота", али ће им након што буде отворен објекат у Зворнику понудити запослење и на тај начин одужити им се за ову помоћ.

 "С обзиром да нису знали шта их чека и колико ће остати, обезбиједили смо им смјештај, храну и одјећу. Чак су имали шансу и да се врате, међутим сви су одлучили остати колико год је потребно", рекла је Хоџићева и додала да ће они тамо остати најмање 15 дана.

Она је нагласила да је ово заиста значајна материјална, морална и хуманитарна помоћ.

 "Велико хвала градоначелнику Стевановићу и овим вриједним људима за помоћ", додала је Хоџићева.

Изливање ријеке Босне усљед прошлоседмичних обилних киша у сарајевским насељима Рајловац и Рељево, узроковало је поплаву у више стамбених и помоћних објеката, као и индустријске зоне у Рајловцу гдје је, између осталог, поплављен и Тржни центар "Робот". Тај тржни центар је три дана био одсјечен од остатка града и без струје, а поплављена су централна складишта и помоћни објекти, паркинг, приступни пут.

На објекту је причињена знатна материјална штета коју 130 радника ове компаније још санира.

У саопштењу се истиче да из општине и Кантона Сарајево још нико није посјетио ову компанију нити понудио конкретну помоћ у санирању посљедица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана