Градоначелник Требиња обећао средства за трећу вантјелесну оплодњу

Срна
Градоначелник Требиња обећао средства за трећу вантјелесну оплодњу

Требиње - Град Требиње финансираће трошкове треће вантјелесне оплодње свим требињским породицама са проблемом стерилитета које су искористиле право на двије бесплатне, рекао је вечерас градоначелник Лука Петровић.

Присуствујући свечаности додјеле новогодишњих пакетића за дјецу чланова Удружења родитеља са проблемом стерилитета "Бебе", Петровић је подсјетио да је Градска управа у буџету за наредну годину планирала средства за ову намјену.


"Обавијештен сам да имамо 17 парова којима треба и трећа вантјелесна оплодња и свакоме од њих тај поступак биће плаћен из буџета града", рекао је Петровић.

Он је истакао да је помоћ овим породицама обавеза локалне заједнице јер њиховом упорношћу и жртвом на свијет годишње дође скоро цијело одјељење дјеце.

Предсједник Удружења "Бебе" Снежана Мисита подсјетила је да је у 2016. години Удружење постало богатије за 12 нових беба, те да међу члановима има још родитеља којима је поступак вантјелесне оплодње био успјешан и који принову очекују у наредној години.

"Најважније је да помогнемо породицама које су искористиле двије бесплатне вантјелесне оплодње и немају више право на новац Фонда здравственог осигурања за ову намјену. Трошкови поступка износе између 5.000 и 10.000 КМ, без гаранције да ће бити успјешан, а то су породице које су већ у годинама и не могу дуго да чекају. За већину њих већ сутра може бити прекасно", рекла је Мисита.

Удружење "Бебе" тренутно окупља 180 породица са проблемом стерилитета из источне Херцеговине.

Мисита је због подршке пружене Удружењу уручила захвалницу предузећу "Електропривреда Републике Српске", која је за дјецу чланова овог удружења обезбиједила новогодишње пакетиће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана