Градоначелник Требиња даривао златником прворођену бебу

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је златником даровао прву рођену бебу у овој години Тару Спаић, те пожелио да у овој години буде више дјеце него у претходној.

"Ово је мали знак пажње. Град Требиње током цијеле године жели да максимално подржи пронаталитетну политику и кроз сваки вид помоћи жели да се укључи колико може, а све са циљем да се рађа што више дјеце", рекао је Ћурић.

Он је додао да ће град Требиње, заједно са Владом Републике Српске, наредне године кренути са изградњом нове болнице, истакавши да ће се тиме стећи много бољи услови кад је ријеч о здравственој заштити.

"Понудићемо и свим кадровима из Требиња да се усавршавају и специјализују за оно што нам недостаје", истакао је Ћурић.

Мајка Сузана Спаић захвалила је медицинском особљу и истакла да се и она и беба осјећају добро, те да је порођај прошао у најбољем реду.

Начелник Одјељења за гинекологију и акушерство Болнице Требиње Анђелка Совтић рекла је новинарима да је у протеклој години у Требињу, као и у Републици Српској смањен наталитет, али да су ипак задовољни да све иде како треба.

Директор Болнице Требиње Недељко Ламбета рекао је да је ова здравствена установа у протеклој години набавила одређену медицинску опрему за ово одјељење.

"Недостатак кадра је тренутно највећи проблем, не само на Одјељењу за гинекологију и акушерство, већ и на осталим. Ми смо позвали све младе докторе који су завршили или треба да заврше студије да нам се јаве. Ми крећемо у изградњу нове болнице и потребан нам је млади кадар", навео је Ламбета.

У прошлој години у требињском породилишту рођено је укупно 208 беба, од чега 107 дјечака и 101 дјевојчица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана