Градоначелник Приједора са мјештанима Јелићке који организовано уређују село

Срна
Градоначелник Приједора са мјештанима Јелићке који организовано уређују село

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић посјетио је данас мјештане Јелићке, једног од најудаљенијих села на подручју Приједора, гдје се већ неколико седмица одвија акција уређења села.

"У оквиру акције прољетног уређења градског и приградског подручја овдје смо данас да обиђемо мјештане Јелићке који већ седму недјељу организовано чисте своје село", изјавио је Ђаковић.


Он је подржао ову велику акцију мјештана Јелићке да уреде простор око путева у селу и гдје сијеку живице и уклањају растиње како би путеви били што проходнији.

Ђаковић је рекао да је ово један изузетно лијеп примјер слоге мјештана ради уређења властитог животног простора, позивајући све мјештана града Приједора да организују овакве и сличне акције.

"Ми смо спремни да и материјално помогнемо те активности гдје се мјештани договоре и направе акције уређења својих села. Тако бисмо за годину и двије дана потпуно уредили све путне правце којима пролазе возила и аутобуси", рекао је Ђаковић.

Мјештанин Јелићке Раденко Јелић, новоизабрани члан савјета Мјесне заједнице Градина, којој припада и ово село, истакао је да је ова акција резултат договора мјештана током припрема за недавно одржане изборе у савјетима мејсних заједница.

Он је нагласио да село заузима велику површину и куће су разуђене, а има и доста саобраћајница које је требало уредити, тако да је договор врло брзо доживио и своју реализацију.

"Највише смо били сложни у организовању ове акције ради уређења локалне путне саобраћајнице, јер смо имали проблема прошле зиме са живицама због којих нисмо могли пролазити путем", истакао је Јелић.

Он је додао да се сваког викенда окупља по педесетак мјештана на неколико кључних локација у селу које уређују.

Јелић је додао да постоји добра сарадња са градским структурама и да ће наставити ове активности и сами, а да за уређење депонија и одвоз смећа очекују помоћ града. Градска управа је ову акцију мјештана Јелићке подржала са око 3.000 КМ.

Јелићка је од Приједора удаљена 32 километра и има око 450 становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана