Градоначелник Приједора са амбасадором Кореје о приоритетима нове градске управе

Срна
Градоначелник Приједора са амбасадором Кореје о приоритетима нове градске управе

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић упознао је данас амбасадора Републике Кореје за БиХ Ким Донг-чана о приоритетима нове Градске управе, развоју привреде, доласку страних инвеститора, те отварању нових радних мјеста.

Павловић је на данашњем састанку презентовао туристичке и све друге потенцијале Приједора, те упознао амбасадора са предусловима које град има за инвеститоре.

Он је рекао да је важна карика у развоју Приједора изградња ауто-пута Бањалука-Приједор и брзе цесте Приједор-Козарска Дубица.

Будући да је амбасадор Кореје данас у Приједору присуствовао отварању међународног теквондо првенства “Козара куп 2021”, градоначелник му је захвалио на подршци турниру. Он је напоменуо да Приједор има четири теквондо клуба са више од 300 активних спортиста који су освојили велики број домаћих и европских медаља.

 Амбасадор Ким Донг-чан је захвалио Павловићу на издвојеном времену за састанак и додао да је Приједор тек други град који је посјетио у БиХ, послије Сарајева.

Он је нагласио да, без обзира на то што је Амбасада Републике Кореје за БиХ смјештена у Загребу, Приједор има отворена врата за сарадњу и подршку коју она може да понуди, наводећи да треба размислити у којим секторима индустрије и привредног развоја Кореја и корејске компаније могу сарађивати са овим градом. Састанку у Градској управи присуствовао је и предсједник Теквондо клуба “Козара” Игор Ђукановић који је захвалио амбасадору на подршци купу и потврдио многе добре резултате свог и других приједорских клубова на међународним такмичењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана