Градоначелник Приједора најавио подршку пројектима које иницира Влада Хрватске

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да ће град подржати и учествовати у пројектима које иницира Влада Хрватске.

„Констатовали смо да све што дође за све грађане и хрватску популацију у Приједору је значајно и град ће то прихватити и подржати", рекао је Павловић новинарима у Приједору након састанка са генералним конзулом Хрватске у Бањалуци Зораном Пиличићем.

Павловић је подсјетио да град већ учествује у таквим пројектима, као што је изградња далековода за Бришево у дужини од 3,5 километара.

„Као што смо и раније најавили, планирамо отварање канцеларије за дијаспору у којој ће радити по један Бошњак, Хрват и Србин, која ће повезивати град са својим суграђанима изван територије Републике Српске и БиХ", додао је Павловић.

Пиличић је поздравио отвореност градоначелника за учешће у пројектима кроз суфинансирање гдје би дио новца дао град, а дио Влада Хрватске.

„Те идеје ћу пренијети и тражити подршку од Владе Хрватске на корист и овдашњих Хрвата и свих који овдје живе", додао је Пиличић и додао да је и отварање канцеларије за дијспору од велике користи.

Пиличић је навео и да се пријатно изненадио оптимизмом, енергијом и оперативношћу градоначелника Павловића, те истакао очекивање да ће раније започети пројекти сада бити реализовани.

Мирко Панџа из Удружења грађана „Алтруист" Приједор рекао је да су најпотребнији пројекти нисконапонска мрежа и путеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана