Градоначелник Мостара подржао активности СПКД "Просвјета"

Срна
Foto: Срна

МОСТАР - Мостарски Градски одбор Српског просвјетног и културног друшрва (СПКД) "Просвјета" данас је посјетио градоначелник Мостара Марио Кордић и дао подршку активностима овог националног друштва.

Вршилац дужности предсједника мостарског СПКД "Просвјета" Сања Бјелица Шаговновић захвалила је Кордићу за посјету и нагласила да "Просвјета" кроз своје дјеловање настоји обогатити мултиетничку градску културну сцену, те допринијети да Мостар буде пепознат као град културе.

"Желимо да Мостар буде отворен и напредан европски град. Ми из `Просвјете` даћемо свој максималан допринос", навела је она, напомињући да "Просвјета" има добру сарадњу и са друга два национална друштва ХКД "Напредак" и БЗК "Препород".

Она је истакла да је ово друштво заједно са СПКУД "Гусле" и, уз подршку Српске православне црквене општне Мостар, носилац свих српских културних активности у Мостару, међу којима су "Шантићеве вечери поезије", "Светосавска бесједа", "Божићни концерт", те "Просвјетина школа српског језика, историје и културе".

"Овогодишње `Шантићеве вечери поезије` бити отворене почетком октобра и као и сваке године, понудити богат и разнолик програм. Ове године се додјељује и књижевна награда `Алекса Шантић`", навела је она.

Кордић је захвалио за позив и нагласио да ће и он лично и Град Мостар дати подшку "Шантићевим вечерима поезије" и свим активностима "Просвјете".

Он је упознао окупљене о својим идејама и плановима када је у питању културна сцена Мостара.

"Сматрамо да се види у ком смјеру ми радимо. Нема разлога да сарадња не буде још боља. Вјерујем да можемо још боље и више урадити за наш град и грађане. Жеља нам је да се сви спријатељимо и тај циљ смо успјели остварити", нагласио је Кордић.

Градоначелник је рекао да се Мостар мора издићи изнад подјела и бити примјер за друге градове.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, који је присуствовао стастанку, похвалио је рад "Просвјете", те нагласио да се мора препознати и подржати рад и квалитет.

"`Просвјета` је на добром путу. И до сада је добро радила, те дала допринос да се обогати културна сцена Мостара. Кроз културне садржаје можемо обогатити и туристичку понуду града", навео је Миливојевић, додајући да култура може бити јак интегративни фактор.

Састанку су присуствовлаи и чланови Управног одбора СПКД "Просвјета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана