Градоначелник Источног Сарајева наградио ученике генерације

Срна
Градоначелник Источног Сарајева наградио ученике генерације

Источно Сарајево - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић организовао је данас пријем за ученике генерације средњих школа са подручја града и уручио им награде.

Предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић истакао је да је најбољим матурантима додијељена награда "Ружа генерације", што је традиција установљена прије девет година.


"На тај начин желимо одати признање најбољим ученицима, дати подстрек за упис на факултете, прије свега Универзитет Источно Сарајево, и пожељети успјешан наставак школовања", рекао је Лучић.

Он је напоменуо да матуранти генерације, тиме што су најбољи ученици у својим школама, имају право стипендирања.

Лучић је подсјетио да град сваке године издваја око 450.000 КМ за материјалне трошкове средњих школа, око 50.000 КМ за стипендирање, а око 10.000 КМ за магистарске тезе и докторске дисертације.

Вршилац дужности директора Средњошколског центра "Василије Острошки" на Сокоцу Марина Благојевић изразила је задовољство због тога што су ученици генерације четири школе са подручја града најавили да ће школовање наставити на овим просторима.

"Данас су овдје најбољи, они који су се у својој генерацији показали као добри ученици, добри људи и који ће, вјерујем, водити ову земљу и овај град у неком бољем правцу", нагласила је Благојевићева.

Ученик генерације у Средњошколском центру Пале Нина Брчкало захвалила је градоначелнику за пријем и за то што град не занемарује успјешне ученике, већ им даје подстрек за будуће успјехе.

Ученица Средњошколског центра Источна Илиџа Миљана Драшковић рекла је да ће млади својим знањем вратити све што се улаже у њих и тиме побољшати будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана