Градоначелник Бијељине предложиће забрану рада трговина недјељом

Срна
Foto: ГС

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић најавио је данас да ће упутити у процедуру приједлог одлуке о забрани рада трговина недјељом на подручју града.

Петровић је рекао да је приједлог одлуке о радном времену угоститељских, занатско-предузетничких и трговинских објеката на подручју града један од најзначајнијих материјала који ће се наћи на сједници Скупштине града сљедеће седмице.

"Приједлог одлуке је да се забрањује рад нерадним даном, односно недјељом трговинским објектима у којима се обавља продаја робе /продавнице, самопослуге, дисконти, робне куће, киосци, трговински центри, бензинске станице.../", рекао је Петровић на ванредној конференцији за новинаре.

Он је навео да разлози за приједлог ове одлуке леже и у чињеници да су представници Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужне дјелатности крајем 2019. године званично упутили иницијативу Савезу општина и градова да се рад недјељом у трговини забрани или ограничи.

Петровић је указао да је искључива надлежност о радном времену трговинских објеката на јединици Скупштине локалне самоуправе, те да ће се Бијељина, по усвајању ове одлуке, придружити општинама у Српској у којима је она заживјела - Вишеграду и Новом Граду.

Он је подсјетио да је приједлог ове одлуке једно од његових предизборних обећања.

Петровић је најавио да ће Комисији за избор и именовања упутити приједлог за разрјешење директора Центра за социјални рад Бијељина Милорада Софренића, а Надзорном одбору предузећа "Воде" приједлог за разрјешење директора тог предузећа Милорада Јовановића због, како је навео, незаконитог рада.
/крај/ам/мђ/фотоЛетње рачунање времена завршава се 31. октобра

БЕОГРАД, 20. октобра (Тањуг) - Летње рачунање времена у 2021. години завршава се у недељу, 31. октобра, у 3:00 часа после поноћи, када казаљке треба вратити један сат уназад, на 2:00 сата, саопштила је данас Дирекција за мере и драгоцене метале.

Како се наводи, због померања једног сата уназад, час који се 31. октобра појављује два пута, између 2:00 и 3:00 сата, први пут се означава као час 2А, а други пут као час 2Б.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана