Градоначелник Бихаћа себи смањио плату за 40 одсто

klix.ba
Градоначелник Бихаћа себи смањио плату за 40 одсто

Бихаћ - На захтјев градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића, а уважавајући финансијску ситуацију у буџету, Градски вијећници данас су на сједници усвојили и измјену Одлуке о платаама и накнадама запослених у градским органима управе Бихаћа.

Желећи дати лични допринос у стабилизацији буџета, градоначелник Фазлић предложио је измјене у дијелу који се односи на платее и накнаде градоначелника.


Предложеном Одлуком нето платаа градоначелника износи три просјечне нето плате исплаћене у Федерацији Босне и Херцеговине према посљедњем објављеном статистичком податку у протекла три мјесеца.

На овај начин платаа градоначелника умањена је око 40 одстоо од платее која припада градоначелнику према важећој Одлуци. Измијењеном одлуком плата градоначелника Бихаћа умјесто предвиђених око 4.500 КМ износиће око 2.500 КМ, саопштено је из Кабинета градоначелника Бихаћа.

"Срамота ме је да имам тако велика примања у данашњем времену и ово је порука да сви заједно морамо промијенити однос према јавним средствима, трошити скромно и онолико колико имамо. То је једини начин да боље живимо у овом нашем граду", казао је градоначелник Фазлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана