Грађани пријавили и комшијске пијетлове и коке за узнемиравање

Срна
Foto: Pixabay

БИЈЕЉИНА - Грађани Бијељине су путем електронског сервиса за пријаву комуналних проблема упозорили надлежне на отворену септичку јаму у школском дворишту и изливање отпадних вода у водотокове, али су за узнемиравање пријавили и комшијске пијетлове што кукуричу и коке морке што кљуцају по туђим двориштима.

На овај сервис "Систем 48" је у протеклих 30 дана стигло 17 пријава грађана, од којих су три ријешене, а рјешавање осталих је у току.

Грађани Бијељине пријавили су надлежнима и смрад са градске депоније, случај запречавања сокака и узурпације паркинга, путни појас зарастао у коров, депоније поред кућа и запуштена дворишта.

Као проблем је пријављена и бројност комараца у граду, држање свиња, бучне комшије, те паљење каблова у пећи, што изазива загађење.

Пријава за случај морки: "Поново двије морке од комшинице у мом дворишту. Скоро сваки дан ми наносе штету на цвијећу. Докле више? Мени само преостаје да пријављујем, а на вама је остало. Доказ су фотографије са камере".

У одговору надлежних из Градске управе се наводи да су, реагујући по овој пријави, комунални полицајци у Бијељини изашли на лице мјеста и да ће пријављеној бити издат прекршајни налог због неусловног држања перади.

Пријава у случају пијетао: "Пијетао од комшије свако јутро са почетком од 4.00 до 5.00 часова буди мене и породицу, тако да утиче на квалитет сна. Тачније, нема сна. Проблем је већ озбиљан, одражава се на здравље и способност функционосања на послу. Можете ли то спријечити, да вам пошаљем адресу, јер овај газда пијетла не мари за примједбе?"

 Чека се достављање адресе, да би реаговала комунална полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана