Грађани да заштите имовину приликом одласка на одмор

Срна
Грађани да заштите имовину приликом одласка на одмор

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Градишка апеловала је на грађане да у вријеме љетног периода и сезоне годишњих одмора предузму мјере заштите своје имовине како њихови кућа или стан не би постали мета криминалаца.

Из ове управе је саопштено да је то важно с обзиром да већи број грађана одмор планира ван свог дома, напомињући да се у овом периоду, и у данима викенда, дешава највећи број провала у станове.

„Потребно је да будете обазриви и предузмете одређене мјере. Приликом кретања на одмор новац, накит и друге вриједне ствари не треба остављати у кући или стану, већ у банци, или се то може дати неком од родбине на чување", савјетују градишки полицајци.

Поручују грађанима да не остављају отворене прозоре или балконска врата, јер криминалци то вјешто користе и неопажено улазе у станове.

„Не остављајте кључеве испод отирача, или у обући, саксијама за цвијеће... Такође, без обзира колико кратко напуштате возило, никада не остављајте у њему кључеве. Није пожељно ни остављати спуштене ролетне, јер криминалци могу закључити да нема никога у стану", истичу из Полицијске управе Градишка.

Апелују на грађане и да на друштвеним мрежама не објављују слике са одмора, те да комшијама сугеришу да у вези са овом проблематиком позову полицију уколико примјете било шта сумњиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана