Градишка: Усвојен извјештај о раду начелника и општинске управе

Срна
Градишка: Усвојен извјештај о раду начелника и општинске управе

Градишка - Скупштина општине Градишка данас је усвојила извјештај о извршењу Програма рада Скупштине и скупштинских радних тијела у 2016. години и извјештај о раду начелника општине и Општинске управе за прошлу годину.

Одборници су прихватили и приједлоге програма подршке развоју пољопривреде и предузетништва за ову годину.

 


Програм подршке развоју предузетништва, за који је предвиђено 250.000 КМ, има за циљ смањење незапослености на подручју општине Градишка и обезбјеђивање новчаних средстава за покретање дјелатности и набавку опреме, али и подршку повећању обима и квалитете производње.

Буџетом општине за ову предвиђена су средства за подршку развоју пољопривреде и депозите пољопривредних кредита, те осталих инвестиција у вези са развојем руралних подручја општине у износу од 200.000 КМ.

Начелник општине Зоран Аџић рекао је да су буџетска средства за пољопривреду повећана у односу на прошлу годину, те да ће највећа подршка пољопривредницима у Лијевче пољу и Поткозарју бити могућности отварања откупних центара на подучју Градишке, којима би пољопривредници могли продати своје производе.

Одборници су усвојили и Приједлог одлуке о покретању поступка за додјелу статуса града општини Градишка, на основу које ће, према Аџићевим ријечима, у сарадњи са Владом Републике Српске и надлежним министарствима бити покренута иницијатива за усвајање закона о граду Градишка у Народној скупштини Српске.

Прихваћен је и Приједлог плана коришћења средстава остварених од накнаде по основу коришћења шуме и шумског земљишта за ову годину, Приједлог програма коришћења средстава од накнаде за промјену намјене пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе и средстава од закупнине земљишта у својини Републике Српске у овој години.

Локална Скупштина усвојила је и Приједлог програма социјалне заштите за ову годину, те приједлози програма рада јавних установа - Културни центар, Завичајни музеј и Народна библиотека, као и Приједлог програма развоја цивилне заштите у области заштите и спасавања на подручју општине Градишка за ову годину.

Усвојени су и извјештаји о раду општинских инспекција и Комуналне полиције у прошлој години.

Скупштина општине разријешила је вршиоца дужности директора Завичајног музеја Градишка Драгана Матавуља, а за новог именовала Бојана Вујиновића.

Именовани су и чланови Управног одбора Туристичке организације Градишка, а за вршиоца дужности директора именован је Вељко Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана