Градишка: Тривићева уручила награду наставници Далиборки Зељко

Анита Јанковић Речевић
Градишка: Тривићева уручила награду наставници Далиборки Зељко

ГРАДИШКА - Министар просвјете и културе РС Наталија Тривић уручила је данас у Основној школи "Свети Сава" у Дубравама код Градишке наставници те школе Далиборки Зељко лаптоп као награду за  употребу информационих технологија у настави и подизање информатичке писмености ученика током прошле године.

- Одлучили смо да награђујемо наставни кадар који примјењује информационе технологије у настави и едукују своје колеге да раде исто а све са циљем да ученицима олакшамо стицање знања и учинимо га примјењивим - рекла је Тривићева која је у поменутој школи присуствовала и наставном часу у е-учионици.

Она је истакла да наставу није могуће одвојити од информационох технологија, те да је у смислу кориштења информационих технологија, њу важно прилагодити и  потребама ученика 21. вијека, а са циљем стицања што бољег знања.

Тривићева је навела да ресорно министарство од 2012. године опрема школе информатичком опремом, а да ће у 2020. и 2021. години бити завршено опремање основних и средњих школа како би се у свим школама обезбиједило да се на јединственој платформи изводи интерактивна настава.

- Нове технологије диктирају нови начин извођења наставе и то је један од начина гдје ћемо улагати у наставни кадар да би примјењивали опреме - рекла је Тривићева.

Директор ОШ "Свети Сава" Дубраве Рајна Солдат истакла је да ученици радо прихватају начин рада који подразумјева примјену нових технологија.  

- Срећна сам што је наставница наше школе једна од десет награђених. Имамо три е-учионице и користимо их максимално. Једна је у Подручној школи у Ламинцима а двије у централној школи у Дубравама - навела је Солдатова.

Награђена учитељица Далиборка Зељко, која у овој школи ради 16 година а у просвјети 20, навела је да јој је награда  једно од највећих признања откако ради.

- Драго ми је да је мој рад запажен, цијењен и награђен, не малом наградом. Нужно је свакодневно усавршавање, праћење технологија и заиста уживам користећи нове технологије  - истакла је Зељко и додала да су њени ђаци трећег разреда, од када су започели са примјеном е-учионице у настави, јако напредовали те да су информатички писмени у рангу са ученицима петих и шестих разреда.

Министарство просвјете и културе наградило је десет наставника за употребу информационих технологија у наставном процесу и подизање информатичке писмености ученика током 2019. године. А.Ј.Р.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана