Градишка: СНСД, ДНС и ИСДС позвали Латиновића на сарадњу

М. В.
Градишка: СНСД, ДНС и ИСДС позвали Латиновића на сарадњу

Градишка - Представници политичких партија СНСД-а ДНС-а, ИСДС-а који чине скупштинску већину у Градишци позвали су начелника општине Зорана Латиновића на сарадњу како би био деблокиран рад локалног парламента.

Предсједник ОО СНСД-а Градишка Зоран Аџић затражио је од Латиновића да припреми материјале за сазивање сједнице локалног парламента како би била усвојена акта попут ребаланса буџета за ову годину, нацрт буџета за 2016. годину и низ других аката битних за развој општине.

Предсједник ОО ИСДС-а Градишка Тихомир Михајловић рекао је да ће актуелна већина данас упутити званичан акт Латиновићу о одржавању састанка са политичким странкама већине и конкретне приједлоге за локалну заједницу.

Латиновић је саопштио да су за блокаду локалног парламента одговорни они који су покушали да демонстрирају бројчану предност унутар парламента кршећи норме важећег закона, статута и пословника.

- Институција начелника не арбитрира у погледу сазивања скупштине општине и одређивању скупштинске већине, иако би требало да знају да је надлежност начелника вођење извршне власти - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана