Градишка: Промовисан "Буквар Лијевча и Поткозарја"

Srna
Градишка: Промовисан "Буквар Лијевча и Поткозарја"

ГРАДИШКА - Завичајни музеј Градишка данас је организовао радионицу за дјецу у оквиру које је промовисан "Буквар Лијевча и Поткозарја", поводом 8. септембра - Међународног дана писмености. Аутор "Буквара Лијевча и Поткозарја", директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујиновић рекао је да је у књизи приказана културно-историјска и природна баштина градишког краја.

"Буквар је намијењен првенствено дјеци, али и старији могу пронаћи нешто занимљиво за себе", изјавио је новинарима Вујиновић и додао да књига садржи 180 појмова везаних за културно насљеђе Градишке.

Вујиновић је нагласио да су "Буквар Лијевча и Поткозарја" промовисали на Међународни дан писмености како би дјеци указали на значај писмености.

"Знање и писменост је нешто што нам нико не може одузети и нешто чиме можемо да направимо прогрес своје личности, да направимо нешто и од себе и од свог живота", истакао је Вујиновић и додао да је писмен човјек данас онај који познаје информатичке системе, језике и који се сналази у свијету савремене комуникације.

Предсједник Скупштине града Градишка Миленко Павловић истакао је да је издавање "Буквара" финансијски подржала Градска управа.

"Млади треба да уче своје писмо и историју и у том правцу развијају своје интелектуалне способности и могућности", поручио је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана