Градишка: Прикупљен новац за операцију петогодишњег Николе Хајдера

Срна
Градишка: Прикупљен новац за операцију петогодишњег Николе Хајдера

Градишка - У хуманитарној акцији коју је Црвени крст Градишка покренуо за помоћ петогодишњем Николи Хајдеру из Вилуса код Градишке који болује од специфичног облика епилепсије, прикупљено је око 40.000 евра, што ће омогућити да овај дјечак буде оперисан у Аустрији.

Никола је у другој половину јуна боравио у Бечу, гдје су му урађени предоперативни налази и прописана нова терапија која је побољшала његово стање.


Николин отац Ратко Хајдер навео је да сада слиједи контрола у Бечу 30. августа и да је добио увјеравања аустријских љекара да ће до тада анализирати све налазе како би операција могла бити обављена у првим данима септембра.

"Прогнозе љекара су доста добре и они тврде да би Никола након ње у почетку лакше учио, био даста смиренији, а касније се процјењује да би евентуално његова десна рука и даље била без функције, али би требао да поврати остале функције и живи нормално", рекао је Ратко Хајдер и захавалио свим хуманим људима који су омогућили да прикупи новац за Николину операцију.

Секретар Црвеног крста Градишка Драгана Стевић рекала је да је пред Николин одлазак у Беч недостајало око 10.000 евра, али да су хумани људи из Аустрије обезбиједили недостајућа средства.

"Црвени крст Градишка успјешно је завршио акцију за помоћ Николи Хајдеру, али то не значи да њему и његовим родитељима и даље није потребна финансијска и морална подршка, јер бочица лијека који Никола тренутно узима кошта 70 евра, а лијечење захтијева много стрпљења", навела је Стевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана