Градишка: Појачана контрола учесника у саобраћају

Срна
Градишка: Појачана контрола учесника у саобраћају

БАЊАЛУКА - На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од данас до 31. маја биће појачана контрола учесника у саобраћају путем радарског система "дуал" намијењеног за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине. "Дуал" евидентира брзину без присуства полицијског службеника и без заустављања возила, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Мобилни радарски системи функционишу у свим временским условима, посебан ефекат постижу у ноћним условима, а могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца.

"Дуал" смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче, а возачима који почине прекршај обавјештење се доставља се на пријављену адресу пребивалишта. У саопштењу се наводи да се од 23. априла до 31. маја контрола брзине кретања возила врши и аутоматским уређајем за мјерење брзине "Тру Цам И".

На путевима које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од 27. априла до 10. маја учесници у саобраћају контролишу се и аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине кретања помоћу радарских система "Гатсо", такозваних пресретача.

Евидентирање прекршаја врши се у покрету, истовремено у доласку и одласку, с тим што ће прекршаји евидентирани у одласку бити санкционисани директном контролом, а у доласку накнадном обрадом, те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта, наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Градишка апелује да возачи поштују саобраћајне прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана