Градишка: Одржана "Конференција беба"

Милан Вујић
Градишка: Одржана "Конференција беба"

ГРАДИШКА – Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Градом Градишка уприличило је данас у Културном центру Градишка манифестацију „Конференција беба 2024“.

Ова традиционална манифестација под слоганом “Љепша Српска - бројнија Српска" у оквиру Видовдана, организује се сваке године широм Републике Српске са циљем подизања свијести о значају рађања, породице и породичних вриједности, те промоцији одговорног родитељства.

Прве новчане награде за најмлађу регистровану бебу, најстарију регистровану бебу, бебу са највише браће и сестара и бебу рођену на данашњи дан обезбиједила је Градска управа Градишка.

Награде од по 200 КМ уручио им је начелник Службе градоначелника Драгутин Ковачевић.

Најстарија регистрована беба рођена 10. јуна прошле године, Виктор Арсенић, а најмлађа рођена 27. јуна ове године је Адријама Ђумић.

Беба са највише браће и сестара су Маша Усеиновић, Никола Лукић и Адријан Дедић, док су награђене и бебе рођене на Видовдан Милица Старчевић и Лазар Боснић.

Шеф кабинета Драгутин Ковачевић је истакао да је  поменута манифестација посвећена подизању свијести о рађању и одговорном родитељству о чему и Влада и све локалне управе Републике Српске треба да воде рачуна. 

Он је подсјетио да Град Градишка, осим пронаталитетних мјера, улаже много у вртићке смјештајне капацитете, подржава основно и средње образовање дјеце, али и ради на стварању повољног пословног амбијента, отварању нових радних мјеста, односно стварања услова за бољи живот дјеце и њихових родитеља.

Генерални спонзор манифестације било је Комунално предузеће „Водовод“ Градишка, које је обезбиједило вриједне новчане награде у износу од 1 4000 КМ за седам беба близанаца, које је уручио директор предузећа Сандро Зеничанин, док је КП „Градска чистоћа“ Градишка наградило три беба из вишечланих породица са по 250 КМ, које је уручила директорица Рената Обрадовић Поповић.

У оквиру манифестације уприличен је и забавни програм који су приредили су малишани ЈПУ „Лепа Радић из Градишке, а малишане је забављао и омиљени дјечији аниматор Бобан Фазонко са веселим маскотама.

Поред горе поменутих „Конференцију бебе 2024“ су подржали и бројни други спонзори и пријатељи манифестације који су такође обезбиједили вриједне новчане, робне и друге награде.

На „Конференцији беба 2024“ регистровано је 76 беба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана