Градишка: Одржан Здравофест 2016

Срна
Градишка: Одржан Здравофест 2016

Градишка - У градском парку у Градишци данас је одржан Девети фестивал традиционалне гастрономије и културне баштине "Здравофест 2016", који је организован у оквиру обиљежавања Дана општине Градишка, 24. априла.

На "Здравофесту" одржано је такмичење за најбољи ловачки и риболовачки котлић, изложбе здраве хране, домаћих ракија, вина, сокова, пчелињих и других еко производа, сувенира и ручних радова.


У конкуренцији 12 екипа, прво мјесто за најбољи ловачки котлић освојила је екипа Ловачког удружења "Љубија – секција Мијска глава" из Приједора, док је најбољи рибљи котлић, међу пет такмичарских екипа, припремила екипа Удружења "Моја Јабланица" из Рогоља.

Милош Латиновић из Ловачког удружења "Љубија", рекао је да је његова екипа до сада учествовала на свих девет гастро такмичења у Градишци и на бројним такмичењима у регији, те најавио да ће у Љубији, 15. маја, организовати десету јубиларну "Котлићијаду".

Он је нагласио да је за добар ловачки котлић, прије свега, потребно квалитетно месо, срнеће и месо дивљег вепра, а од поврћа, црвени и бијели лук, мрква, першун, целер и зачини.

Жељко Миливојевић, члан побједничке екипе у спремању рибљег котлића – Удружења "Моја Јабланица", рекао је да за све што се ради мора постојати воља, па тако и у спремању рибљег котлића, који мора дуго да се кува.

Миливојевић је истакао да је кулинарско искуство стекао од свог оца, а на "Здравофесту", ове и прошле године, имао је добру екипу из Удржења, која, како је навео, жели да на ријеци Јабланици организује дружења и гастро такмичења.

Начелник Одјељења за привреду и пољопривреду општине Градишка Љубимко Чакаљ изразио је задовољство што је и ове године "Здравофест" успјешно организован упркос лошем времену, те најавио да ће наредне године, на 10. јубиларном "Здравофесту" бити још више учесника, излагача и гастро такмичара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана