Градишка: Одржан концерт Игром и пјесмом за Стефана

Срна
Градишка: Одржан концерт Игром и пјесмом за Стефана

Градишка - Културно–умјетничко друштво /КУД/ "Рогољи" из истоименог мјеста организовало је синоћ у Градишци хуманитарни концерт "Игром и пјесмом за Стефана", а приход од продаје улазница намијењен је за лијечење једномјесечног Стефана Самарџије, који је рођен са тешком срчаном маном. За лијечење и операције у иностранству потребно је 100.000 евра.

На концерту су наступили културно-умјетничка друштва "Мирково коло" из Врбашке, Централно културно умјетничко друштво "Лепа Радић" из Градишке, огранак овог друштва "Петар Кочић" из Нове Тополе, "Дукати" из Ламинаца, "Младост" из Разбоја, "Поткозарје" из Машића и домаћин Културно-умјетничко друштво "Рогољи" из Рогоља.

Предсједник КУД-а "Рогољи" Мирослав Митровић истакао је да су чланови КУД-а учествовали у многим хуманитарним акцијама, те да су са задовољством покренули акцију и организовали хуманитарни цонцерт за помоћ малом Стефану, чија је мајка Марија родом из Рогоља.

Он је додао да многи чланови друштава који су наступили на концерту похађају Основну школу "Петар Кочић" у Новој Тополи, гдје као наставници раде Стефанови родитељи, што је био додатни мотив да дају допринос овој хуманитарној акцији.

Конецерту је присуствовало 500 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана