Градишка: Одржан Други фестивал младости

Срна
Градишка: Одржан Други фестивал младости

Градишка - У Културном центру у Градишци данас је одржан Други фестивал младости који су организовали Млади социјалдемократи Општинског одбора СНСД-а Градишка, као завршну манифестацију Школе локалне демократије.

Фестивалу младости присуствовали су посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Радојичић, предсједник Младих социјалдемократа Душан Петровић, предсједник Општинског одбора СНСД-а Зоран Аџић и око 200 чланова и симпатизера ове странке.

Радојичић је рекао да је Школа локалне демократије, коју организују Млади социјалдемократи у Градишци, најбољи начин да се уз осмишљен програм младима различитих занимања пруже сазнања о свему што се дешава у и око политике.

"У политици стално треба учити и увијек треба оставити простор за улазак нових и младих људи, јер свака политичка организација која се затвори сама себе осуђује на пропаст. Школа локалне демократије је инвестиција за будућност јер ће неко од тих младих људи у будућности обављати неку од важних државних дужности", рекао је Радојичић.

Он је похвалио рад Општинског одбора СНСД-а у Градишци са младим људима.

Прадсједник Младих социјалдемократа Душан Петровић истакао је да су Млади социјалдемократи у Градишци, гледајући њихов активизам, идеје и пројекте, један од најбољих одбора Младих СНСД-а у Српској.

Он је додао да СНСД има око 30.000 младих чланова и да се свакодневно у странку учлањују нови млади људи.

Предсједник ОО СНСД-а Градишка Зоран Аџић рекао је да Школа локалне демократије и Фестивал младости доказују континуитет рада младих СНСД-а у Градишци, њихов ангажман и жељу да постану политички и у сваком другом погледу образовани, како би ушли спремни у свијет политике.

"СНСД даје пуну подршку младима у Градишци, подржава их у њиховом развоју и интересима и бори се да им створи што боље услове. Локална власт у Градишци тренутно не води довољно рачуна о младима, што доказује и чињеница да се ништа не ради на завршетку спортске дворане, која треба да буде мјесто њиховог окупљања и спортског развоја", нагласио је Аџић.

Предсједник Младих социјалдемократа Градишка Денис Шулић рекао је да је Фестивал младости круна школе локалне демократије, која је ове године окупила 40 младих људи.

"Полазници Школе локалне демократије у посљедња три мјесеца имали су прилику да науче основе тимског рада, посјете институције Републике Српске и да на практичном примјеру виде како функционишу Палата предсједника, Народна скупштина и Влада Српске", навео је Шулић.

Он је додао да су на Фестивалу младости жељели да представе младе људе из Школе локалне демократије, који желе да се окушају у политици и нешто промијене у локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана