Градишкa: Канализација стиже до 1.000 кућа

М. В.
Градишкa: Канализација стиже до 1.000 кућа

Градишка - Прикључење на канализациону мрежу биће омогућено за више од 1.000 домаћинстава из градишких приградских насеља у којима је почела изградња секундарне мреже.

Градња секундарне канализационе мреже почела је у насељу Липовача, а радови ће бити проширени и на друга насеља и требало би да буду окончани до краја јесени.

Замјеник начелника Градишке Никола Солдатић рекао је да је изградња секундарне канализационе мреже капитална инвестиција.

- Због вишег терена радови су прво почели у Липовачи, а планирамо радове и у насељима Сточна пијаца и Жеравица, те да покријемо и дио насеља Крушкик - истакао је Солдатић.

Он је додао да је предвиђено да изградња секундарне канализационе мреже за ова четири насеља буде завршена најкасније до зиме, након чега слиједи обнова саобраћајница.

- Изградњом канализационе мреже биће заштићено извориште које користи већина становника градишке општине, а биће спријечено и излијевање септичких јама - истакао је Солдатић.

Мјештани су са задовољством дочекали почетак радова, али многи од њих брину да ли ће се моћи прикључити, јер због беспарице не могу платити прикључак.

- Радо бих прикључила своје домаћинство на канализациону мрежу, али живим од пензије која је мала и тешко да то могу себи приуштити - каже мјештанка Липоваче Асма Дуратовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана