Градишка: Гром запалио кров куће и спалио апарате

Милан Вујић
Градишка: Гром запалио кров куће и спалио апарате

Градишка - Кућу породице Шиник из градишког насеља Сењак јуче ујутру погодио је гром који је запалио кров, а само захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца спријечено је ширење пламена.

На сву срећу, нико од укућана није повријеђен, али су сви престрављени јер су трагедију избјегли за длаку.  

Причињена им је материјална штета, прегорјели су им апарати за домаћинство и бијела техника, а од силине удара грома и комшије су остале без телевизора и других уређаја.

Још у невјерици Огњен Шиник је испричао да су за вријеме овог стравичног догађаја у кући били он, мајка и сестра.

- Спавали смо када је нешто јако ударило. Сви смо се уплашили и устали. Одједном сам зачуо лупање на вратима, и вику комшије да нам гори кров. Одмах сам позвао ватрогасце који су брзо дошли и угасили пламен - прича Шиник.

Његова сестра Сања каже да је пала са кревета након удара грома који је погодио њихов дом око седам часова.

- Никад се нисам тако уплашила. У тренутку удара грома сва соба је побијелила од некакве чудне свјетлости - испричала је Сања.

Додала је да у први мах није ни била свјесна да је баш у њихову кућу ударио гром.

- Тек касније смо видјели да свјетла не раде, да су телефон и каблови прегорјели, али ипак на срећу нико од нас није повријеђен - казала је она.

Глава куће Јово Шиник истиче да су ватрогасци спријечили још већу штету, а осим крова, страдала је антенска и телефонска инсталација.

- Електричари су рекли да на сву срећу гром није ударио електовод, већ је преко антене и мрежног кабла избио у дневном боравку. Осим крова, уништена су два рачунара, два телевизора, вод од телефона и телефон, лед расвјета, док ће стање са инсталацијама накнадно бити утврђено - истакао је Јово Шиник.

Мјештани тврде да не памте да се овако нешто десило у Градишци, те да је сцена изгледала као из филмова страве и ужаса, али на сву срећу завршена је без трагичног исхода.

Жртве

Четрдесетогодишњи Миле Стевановић из насеља Шћемлија код Зворника подлегао је крајем прошле седмице повредама које је задобио од удара грома. Прије удара грома, према ријечима комшија, Стевановић је брао шљиве.

Само неколико дана прије тога Јурош Косорић из Рогатице (60) погинуо је, када га је ударио гром док се склонио од кише испод дрвета.

Цијели регион протекле седмице потресла је вијест о смрти двије дјевојчице из Александровца у Србији које су се враћале са базена када их је ударио гром, након чега су преминуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана