Градишка: Дончићев чувар спава у кабинету

Милан Вујић
Градишка: Дончићев чувар спава у кабинету

Градишка - Смијењени предсједник Скупштине општине Градишка Радислав Дончић из ПДП-а не само да одбија да преда дужност новоизабраном предсједнику Урошу Граховцу из СНСД-а, већ чак запошљава раднике.

Дончић је након што је смијењен запослио секретарицу и радника обезбјеђења. Према незваничним информацијама, радника обезбјеђења је ангажовао управо да би спријечио новог предсједника Скупштине у намјери да преузме дужност.

- Радник обезбјеђења је ангажован 24 часа у кабинету предсједника Скупштине. У кабинету и спава од када Граховац покушава да преузме дужност. Дончић тај потез правда тиме да жели да спријечи немиле догађаје - казао је саговорник "Гласа Српске" из општинске администрације у Градишци.

Дончић је потврдио да је примио секретарицу и навео да она волонтира, док је радник обезбјеђења ангажован на мјесец, на основу уговора о дјелу.

- Нова секретарица је ту само да помогне док се радница не врати са боловања, а други радник је ангажован зато што се не осјећам безбједним због пријетњи које су ми упућене. Пријемом радника обезбјеђења нећу нарушити ни буџет, јер су ово привремене мјере да бих заштитио кабинет и себе у периоду од 30 дана - истакао је Дончић.

У градишком СНСД-у негодују због Дончићевих потеза и истичу да је запошљавање искључиво у надлежности начелника општине.

- Актуелна власт на сумњивим и намјештеним конкурсима прима раднике у општинску управу са спорним знањем и неадекватним квалификацијама. Сада смо свједоци највеће лакрдије да бивши предсједник Скупштине општине запошљава нове раднике - рекао је предсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић.

Нова већина, коју чине одборници СНСД-а, ДНС-а, самостални одборници који су напустили СДС и један одборник Народне странке "Радом за бољитак" смијенили су 23. фебруара Дончића и за предсједника Скупштине именовали Граховца. Осим Дончића смијењено је комплетно руководство Скупштине, начелници општинских одјељења и директори јавних предузећа и установа чији је оснивач општина и њихови управни и надзорни одбори. Дончић, међутим, упорно одбија примопредају дужности и тврди да је његова смјена нелегална.

Печат

Након што је Радислав Дончић више пута одбио да му преда дужност и скупштински печат, Урош Граховац је огласио у "Службеном гласнику РС" да је печат нестао и уз сагласност Министарства управе и локалне самоуправе РС израдио нову.

Граховчеву одлуку поништио је начелник општине Градишка Зоран Латиновић, који је у "Службеном гласнику општине Градишка" огласио његов печат неважећим и вратио на снагу Дончићев печат. Влада РС поништила је, међутим, Латиновићеве одлуке и оцијенила да поништавање и издавање печата није у његовој надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана