Градишка: Дончић од смјене побјегао на пут

Милан Вујић
Градишка: Дончић од смјене побјегао на пут

Градишка - Примопредаја дужности између смијењеног предсједника Скупштине општине Градишка Радислава Дончића и новоизабраног Уроша Граховца ни јуче није обављена јер је Дончић био на службеном путу.

Према незваничним информацијама, Дончић је са начелником општине Зораном Латиновићем изненада отпутовао у Сарајево.

Дончић, кога је са мјеста предсједника у фебруару смијенила нова скупштинска већина и на ту функцију именовала Граховца, није испоштовао налог Основног суда у Градишци да до 15. јула преда дужност. Судија Основног суда Предраг Граховац за сутра је заказао нови покушај примопредаје дужности, али уз асистенцију полиције.

Граховац је истакао да понашање људи који воде општину превазилази сваку мјеру. Додао је да они немају слуха за становнике који су угрожени због блокаде општинске власти. Граховац је рекао да због тога одлазе и инвеститори, а један од њих је италијанска "Индустрија моноусо БХ" која је због немогућности покретања производње у градишкој Агроиндустријској зони отишла у Лакташе.

- Радује ме чињеница да је инвеститор остао у РС, али не и то што су представници општине толико неодговорни да пусте инвеститора који хоће да уложи 30 милиона марака и запосли 300 људи. Латиновић им је рекао: "Знате, дођите догодине, али ово неће бити завршено ни за годину. Хајте ви тражите неку другу страну". Какав је то начелник - пита се Граховац.

Он је демантовао изјаве Радислава Дончића да је у сродству са судијом Основног суда у Градишци Предрагом Граховцем.

- Кроз овај случај смо се први пут видјели и упознали - истакао је Граховац.

Дончић и Латиновић јуче нису одговарали на наше телефонске позиве. Дончић је у изјави Срни устврдио да ни он ни његов правник нису обавијештени да је требало да буде извршена примопредаја.

Нова скупштинска већина смијенила је 23. фебруара руководство парламента, начелнике општинских одјељења и директоре установа чији је оснивач општина и њихове управне одборе. Нову већину формирали су СНСД, ДНС, Народна странка "Радом за бољитак" и самостални одборници који су иступили из СДС-а, док је блок предвођен СДС-ом и ПДП-ом прешао у опозицију. Примопредаја дужности, упркос бројним покушајима, није обављена јер разријешени функционери сматрају да су смијењени незаконито, а блокада парламента је настављена и након што су судови утврдили да су смјене законите и наложили Дончићу да уступи фотељу Граховцу.

Уговор

Општина Лакташи потписала је јуче уговор са предузећем "Индустрија моноусо БХ" из Италије о купопродаји два хектара неизграђеног грађевинског земљишта у индустријској зони Александровац. Начелник Лакташа Мирослав Коџоман рекао је да ће Италијани градити објекат за производњу пластичне амбалаже и да ће купити још три хектара земљишта на којем ће градити још три објекта.

- Прво смо изабрали локацију у Новој Тополи код Градишке, али тамо много дуже траје процес администрације и реализације послова - рекао је представник италијанског предузећа Масимо Јануци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана