Градишка: До сада 49 позитивних лица

Срна
Градишка: До сада 49 позитивних лица

ГРАДИШКА - Број новозаражених грађана Градишке вирусом корона порастао је у посљедњих неколико дана, али је утврђено да је вирус ослабио с обзиром да је посљедње вријеме регистрован велики број асимптоматских случајева и да је доста обољелих са лаком клиничком сликом, изјавила је начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Градишка Слађана Тепавац.

"На подручју Градишке до сада је регистровано 49 лица заражених вирусом корона, а у овај број убројамо и једну докторицу која ради у Болници, али има мјесто пребивалишта у Бањалуци", рекла је Тепавац након данашње сједнице Штаба за ванредне ситуације Градишке.

Она је навела да се до сада опоравило 12 лица, те да је међу зараженима 17 особа мушког и 32 женског пола, од којих је 28 особа старије, 14 средње и седам особа млађе животне доби.

Тепавац је рекла да се на грудном одјелу Болнице Градишка тренутно налази осам особа, од којих је седам из Градишке и једна особа из Српца, те да је њихово тренутно стање задовољавајуће и стабилно.

Она је додала да се двије особе из Градишке тренутно налазе на Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, а да је прије неколико дана једна особа отпуштена са ове клинике и да се тренутно налази у кућној изолацији.

"Једно лице налазило се на локацији старе болнице у Бањалуци и данас ће се вратити у изолациони простор Болнице Градишка, гдје ће боравити 14 дана, док 21 лице без симптома борави у Студентском центру Никола Тесла", навела је Тепавац.

Она је истакла да су, нажалост, преминуле четири особе из Градишке код којих је регистрован вирус корона, те да је ријеч о особама које су имале неколико удружених хроничних болести.

Тепавац је рекла да је тренутно зарежено шест медицинских сестара и једна докторица из Градишке, од којих су три медицинске сестра јуче отпуштене из Студенског центра "Никола Тесла" и упућене у кућну изолоацију у трајању од 14 дана.

Она је додала да у Дому здравља Градишка није било случајева заразе медицинских радника, те да се тренутно у локалном карантину у Градишци налазе 22 особе.

У кућној изолацији је тренутно 100 особа, док је из изолације изашло 836.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана