Градишка: Бесплатно бањско лијечење за 46 пензионера

Srna
Градишка: Бесплатно бањско лијечење за 46 пензионера

ГРАДИШКА - Удружење пензионера Градишке у сарадњи са Градском управом организоваће одлазак 46 пензионера на десетодневно бањско лијечење у бање "Врућицу" у Теслићу и "Мљечаницу" у Козарској Дубици.

Предсједник Удружења Остоја Поповић рекао је да су одабир пензионера за бањско лијечење обављала мјесна удружења, која најбоље познају какво је социјално и здравствено стање пензионера.

Поповић је додао да су пензионери захвални Градској управи и градоначелнику Зорану Аџићу што воде бригу о њима.

Поповић је нагласио да Удружење као посредник омогућава пензионерима да оду у бање о сопственом трошку, уз отплату на шест рата бескаматно, те је ову могућност искористило 36 градишких пензионера.

Он је навео да Влада Републике Српске у сарадњи са Удружењем пензионера Српске годишње издваја средства за бањско лијечење за 400 пензионера, те да је у складу са тим Удружење пензионера Градишка сходно броју чланова добило право на 16 мјеста.

Полазак групе од 26 градишких пензионера у Бању "Врућицу" у Теслићу планиран је за 15. фебруар у 8.00 часова испред Дома пензионера, док ће у мају друга група од 20 пензионера боравити у Бањи "Мљечаница" у Козарској Дубици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана