Град Требиње подржао 20 пројеката удружења грађана из области културе и науке

Срна
Град Требиње подржао 20 пројеката удружења грађана из области културе и науке

ТРЕБИЊЕ - Град Требиње и ове године је финансијски подржао одржавање манифестација из области науке и културе које ће већином бити одржане током љета, а неке ће почети за неколико дана.

Са 17 представника удружења грађана из области културе и науке данас је градоначелник Мирко Ћурић потписао уговоре о финансијској подршци.

Ријеч је о 20 пројеката за које је издвојено 48.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

Ћурић је рекао да је град у складу са могућностим одобрио подршку пројектима за које сматра да ће употпунити културне садржаје, али и промоцију науке.

Он је истакао да се за ове намјене редовно издвајају средства из градског буџета, а да су из године у годину пројектни приједлози бољи и креативнији.

Секретар Удружења књижевника Републике Српске-подружница Требиње Здравка Бабић истакла је да ће захваљујући подршци града организовати Видовданску свечаност на платоу Музеја Херцеговине у уторак, 27. јуна.

"Ријеч је о поетској вечери, на којој ће, осим пјесника из Требиња и Херцеговине, учествовати и наше колеге из Удружења књижевника из Београда", рекла је Бабићева.

Предсједник Ансамбла националних игара "Јован Дучић" Небојша Ратковић рекао је да уз подршку Града традиционално, по десети пут, ово удружење организује међународну смотру ветерана Фолклора, извођачких ансамбала, пјевачких група и солиста.

"Град нам је обезбиједио и комплет ношњи што је од великог значаја за сваког нашег члана", додао је Ратковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана