Град Приједор добар примјер међунационалних односа

Срна
Град Приједор добар примјер међунационалних односа

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић састао се данас са потпредсједником ФБиХ Меликом Махмутбеговић и истакао да је овај град препознат као добар примјер када је ријеч о међунационалним односима.

"Имамо високу тековину доброг разумијевања међунационалних односа у овом граду, а наставићемо да рјешавамо и отворена питања", изјавио је Ђаковић новинарима након састанка.


Махмутбеговићева је истакла да је Приједор град са највећим бројем повратника у БиХ, те да је примјер успјешног рада локалне заједнице када је брига о повратницима у питању.

Она је рекла да је било ријечи и о питању образовања јер проблем образовања и кориштења језика није присутан само у Српској, него и у ФБиХ.

"Ми носимо једнако сви одређене проблеме, наша будућност мора бити на бази разумијевања, гајења добрих односа и да заједно градимо бољу будућност", рекла је Махмутбеговићева.

Они су разговарали данас и актуелној политичкој и економској ситуацији, положају повратника у Српској и ФБиХ, као и пројектима који се реализују у Приједору који се тичу ове популације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана