Град Источно Сарајево стабилна и одговорна локална заједница

Ж. Д.
Град Источно Сарајево стабилна и одговорна локална заједница

Источно Сарајево - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија изјавио је да је овај град једна од најстабилнијих локалних заједница у РС, истакавши да се захваљујући суфициту у буџету редовно измирују све обавезе.

Источно Сарајево је у суботу светом архијерејском литургијом у храму Светог Петра Сарајевског Зимоњића у Војковићима, који је добио име по овом православном свецу, обиљежио крсну славу. Самарџија је нагласио да је градска администрација водила бригу о социјално угроженом становништву, борцима, студентима, ђацима, што, како каже,  "није статутарна обавеза града".

- Захваљујући суфициту у буџету четврту годину заредом, за посљедње три и по године вратили смо око милион марака кредита за изградњу Административног центра - рекао је Самарџија.

Честитајући градску крсну славу Светог Петра Сарајевског Зимоњића својим суграђанима, Самарџија је пожелио да све наредне прославе у миру, срећи и благостању. 

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић оцијенио је да је локални парламент у хармонији функционисао са градском управом у претходних годину.

Кум овогодишње славе града, први градоначелник и актуелни министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић рекао је да Источно Сарајево има континуитет развоја.

Крсној слави града присуствовали су представници општина у саставу града, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић и други гости. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана