Град Бијељина за пројекте планира више од 54 милиона КМ

Срна
Град Бијељина за пројекте планира више од 54 милиона КМ

БИЈЕЉИНА - Годишњим Планом спровођења Стратегије развоја града Бијељина за 2020. годину предвиђена су 52 пројекта, а укупна планирана вриједност за њихову реализацију износи 54,1 милион КМ, наведено је у Плану, о којем ће сутра расправљати одборници бијељинске Скупштине града.

Ријеч је о 15 пројеката у оквиру економског сектора, укупне вриједности 5,1 милион КМ, 26 пројеката у оквиру еколошког сектора чија је укупна вриједност 44 милиона КМ и 11 пројеката у друштвеном сектору, укупне вриједности пет милиона КМ.

Стратегија интегрисаног развоја за период од 2014. до 2023. године, ревидирана за период 2019-2023, представља кључни стратешко-плански документ града Бијељина, који би требало да подстиче будући раст и развој заједнице.

Стратегија развоја обухвата друштвену и економску сферу, али и аспекте заштите и побољшања животне средине и простора.
Овај документ израђен је као оквир за дефинисање заједничких циљева, подстицања локалних снага, али и као одговор на изазове будућег развоја града и свеукупног живота у њему.
Ревизија Стратегије развоја града Бијељина извршена је током 2018. године, а ревидирани стратешки документ обухвата и листу приоритетних програма и пројеката у сваком сектору, који омогућавају досезање постављених циљева путем спровођења оперативних активности, чиме се ствара основа за свеукупно спровођење Стратегије.

У процесу ревизије Стратегије развоја града Бијељина водило се рачуна да буде усклађена са Агендом 2030, односно са циљевима одрживог развоја.

Значајну ставку у ревидираном стратешком документу представља и то што је, кроз низ пројеката који ће бити реализовани, посебна пажња посвећена успостављању интегрисаног приступа заштити животне средине, чиме је знатно смањен ризик од природних катастрофа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана