Град Бијељина издвојио 1,2 милиона КМ за штету од суше, очекују помоћ ресорног министарства

Срна
Град Бијељина издвојио 1,2 милиона КМ за штету од суше, очекују помоћ ресорног министарства

БИЈЕЉИНА - Из Одјељења за пољопривреду Града Бијељина данас је саопштено да је за санирање штете проузроковане сушом у Семберији издвојено 1.230.000 КМ из градског буџета, те питају да ли пољопривредни произвођачи могу очекивати обећану помоћ за санирање ове штете из ресорно министарства Српске.

У саопштењу се наводи да је један од закључака Скупштине Града Бијељина био да се захтијева помоћ од Владе Републике Српске за пољопривредне произвођаче који су због суше претрпјели штету.

"Тадашњи члан Предсједништва БиХ из реда српског народа најавио је још 6. августа прошле године помоћ због штета које је проузроковала суша. Од тог обећања прошло је више од пола године. Најављивана комисија никад није формирана, али је формиран жтимж који није дао никакав извјештај или процјену", наводи се у писаној изјави Сретена Вучковића из Одјељења за пољопривреду града Бијељина.

Из градског ресорног одјељења питају да ли је ријеч само о предизборним обећањима или се пољопривредни произвођачи у Семберији ипак могу надати некој врсти помоћи, барем приближној оној коју је дао Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана