Град Бањалука: Утврдити утицај пандемије на пословање превозника

СРНА
Foto: Службена Фејзбук страница Града Бања Лука

БАЊАЛУКА - На састанку представника града Бањалука са превозницима договорено је да се у наредном периоду детаљно анализира стање и утврди стварни утицај пандемије на пословање превозника, те пронађе оптимално рјешење, имајући у потпуности разумијевање за смањен број путника који је овој дјелатности узроковао финансијске губитке, рекао је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Представници града Бањалуке разговарали су данас са превозницима како би се обезбиједило несметано функционисање јавног превоза, саопштено је из Градске управе.

Кресојевић је рекао да је опредјељење Града развој по принципима одрживе мобилности, те да ће у наредном периоду фокус активности бити на дјеловању које би требало допринијети већој употреби јавног превоза у свакодневној реализацији путовања, што ће свакако имати позитиван утицај на пословање превозника.

Он је подсјетио да је у циљу задржавања редовног реда вожње за прва три мјесеца ове године из буџета града обезбијеђена и превозницима исплаћена субвенција у износу од 300.000 КМ, те издвојена додатна субвенција од 145.000 КМ, којом је омогућена јефтинија карта за пензионере од 20 одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана