Гостовање глумице Весне Станковић: Рогатичани слушали о љубавним јадимасрпских књижевника

С. М.
Гостовање глумице Весне Станковић: Рогатичани слушали о љубавним јадимасрпских књижевника

РОГАТИЦА - Глумица Весна Станковић, чланица Југословенског драмског позоришта, јуче је посјетиоце рогатичког биоскопа провела кроз животе познатих српских књижевника под заједничким насловом “Љубавни времеплов”, причајући о њиховим љубавима, успјесима али и страдањима.

Дупке пуна сала била је испуњена углавном средњошколцима, али мјеста је било за све Рогатичане који воле драмске представе, међу којима је био и начелник општине Милорад Јагодић са сарадницима.

Публика у малој, али културе увијек жељној Рогатици позорно је слушала о Ђури Јакшићу и његовој “Девојци у плавом”, Лази Костићу и његовој “Ленки Дунђерски” и љубавној поеми “Санта Марија дела салуте”, Алекси Шантићу и његовим љубавним мукама, Десанки Максимовић и њеном животном сапутнику Русу Сергеју те Владиславу Петковићу Дису, који је због љубави напустио туђе кафане и отворио кафану у својој кући.

На крају су уз буран аплауз присутних двоје средњошколаца уручили скроман поклон познатој умјетници који ће је подсјећати на ово гостовање које је уприличено захваљујући сарадњи Средњошколског центра “27. јануар” у Рогатици и туристичке агенције “Орион турс” из Власенице. 

Иначе, сарадња рогатичке образовне установе и ове агенције више пута уродила је плодом. Осим организације екскурзија, агенција је била и посредник између центра и Жељка Гојковића из Месића код Рогатице, који годинама живи у Сиднеју и води Удружење Срба “НЕСТ инц” у Аустралији, а који је обезбиједио вриједну опрему за један од кабинета у којем се одвија настава економске струке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана