Горану Савићу из Бањалуке неопходна помоћ: За спас младог живота потребно 300.000 КМ

Цвија Мркоњић
Горану Савићу из Бањалуке неопходна помоћ: За спас младог живота потребно 300.000 КМ

Бањалука - Горану Савићу из Бистрице код Бањалуке хитно је потребна помоћ како би сакупио 300.000 марака неопходних за трансплантацију бубрега и панкреаса у болници у Ници у Француској.

Тридесетшестогодишњи младић је дијабетичар и болује од

дијабетичке нефропатије због чега су му страдали бубрези и панкреас. Савићева породица позива све људе добре воље и фирме да се укључе у акцију и да помогну спас младог живота. Према ријечима Горановог тетка Ратка Гајића младић је оболио лани, а новац који је потребан за операцију заказану за мај ове године, његовој породици је недостижна.

- Он је момак за примјер, марљив и поштен. Са само 20 година самостално је зарадио новац да купи себи аутомобил. Отворио је и своју аутомеханичарску радњу, а онда се прошле године изненада разболио - каже Ратко додајући да Горан прије није имао никаквих проблема са здрављем.

Потресени тетак истиче да је цијела породица у шоку због несреће која их је задесила, али да настоје да буду позитивни како би Горану, који брине због огромне своте новца која је потребна за операцију, олакшали пролазак кроз овај тешки период.

 - Преживјели смо рат и све страхоте које су га пратиле и баш сада, када је започео властити посао, када је дошло вријеме да заснива породицу болест је закуцала на врата. Горан се одлично држи, често разговарамо.  Настојим да се што више шалим са њим како бих му извукао осмијех на лице и како не би видио колико смо заправо забринути - стегнутог грла и са сузама у очима прича Ратко.

Савић је, од кад се разболио, сваког другог дана ишао на дијализу у бањалучки Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске.

- Горан већ данима лежи на УКЦ РС гдје љекари обављају детаљне претраге прије операције и тестирају да ли ће његов отац бити одговарајући донор органа. Исте анализе чекају га и када оде у руке француских доктора - наводи Гајић.

Очи породице Савић, упрте су добре људе чијој се помоћи надају, јер је операција у иностранству једина нада за њиховог сина. Комшије, пријатељи и познаници овог вриједног младића већ су се бацили на посао и организовали су прикупљање помоћи како би се новац до маја прикупио. 

- Новац се може и вратити, али нема тог новца који је вреднији од једног младог живота - поручује Ратко Гајић.

Жиро рачун

Новац за помоћ Горану Савићу могуће је уплатити и путем жиро-рачуна 5520431653163427, који је отворен на име Горан Савић у Хипо Алпе Адриа банци у Бањалуци, SWIFT: ХААББА2Б, ИБАН: БА395520203320000138.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана