Голић: За ЛЕД расвјету у Сребреници 100.000 КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да ће Министарство обезбиједити 100.000 КМ као помоћ Сребреници за реализацију прве фазе пројекта увођења ЛЕД расвјете у овој општини.

Она је истакла да ће Министарство помоћи овај пројекат путем Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, с обзиром на то да се ради о еколошки прихватљивим технологијама.

Током састанка у Бањалуци са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем, Голићева је нагласила да је Влада Републике Српске увијек помагала развој општине Сребреница и да ће тако бити и убудуће.

На састанку је било говора о развоју општине Сребреница и помоћи Владе Републике Српске тој локалној заједници, саопштено је из ресорног Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

На састанку је разговарано и о пројекту "Енергетска ефикасност", који реализује Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију на цијелој територији Републике Српске.

Грујичић је упознао је Голићеву са тренутним функционисањем општине и истакао да руководство Сребренице ради на реализацији неколико важних инфраструктурних пројеката ради стварања бољих услова живота свих мјештана те локалне заједнице.

Он је рекао да замјена старе јавне расвјете и увођење нове ЛЕД технологије на подручју Сребренице представља један од важнијих пројеката који се реализује у овој општини.

"Студија изводивости показала је да би се оствариле уштеде и до 75 одсто када је ријеч о утрошку електричне енергије, уз бољу освијетљеност улица. Вриједност пројекта је око 500.000 КМ, а цјелокупна инвестиција би се кроз остварене уштеде исплатила за шест година", истакао је Грујичић.

Начелник Сребренице поручио је да би енергетско утопљавање објекта Основне школе "Коста Тодоровић" у Сребреници било од великог значаја за ученике и наставнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана