Голф Синишe Старчевић из Добоја испливао послије 13 мјесеци

Дијана Дујић
Голф Синишe Старчевић из Добоја испливао послије 13 мјесеци

Добој - Катастрофе, осим трагедија, пишу и необичне животне приче, а у неписано правило увјерио се и Синиша Старчевић из Кожуха код Добоја када је послије 13 мјесеци пронашао свој "голф двојку", који је са ивице моста у добојском насељу Баре однијела набујала Босна.

Смрсканог црвеног љубимца пронашао је 300 метара од моста, а из корита га је извукао багер. Власник каже да је прије десетак дана примијетио у ријеци нешто црвено, али није био сигуран да је то баш његов "голф".

- Када је вода опала, један рибар ми је јавио да пролази поред мог аута. Одмах сам дошао и увјерио се да је то мој "голф". Обузели су ме и туга и радост - казао је Старчевић.

Са лименим љубимцем је крстарио путевима 18 година.

- Увезао сам га из Њемачке. Захваљујући њему некако је преживљавала и моја породица. Био је у добром стању, чувао сам га - каже Синиша, хвалећи се да је у "голфу" пропутовао Њемачку, Србију и Румунију.

За ауто га вежу бројне успомене, али је својеврсни споменар сада уништен.

- Само десни жмигавац је остао. Мораћу да га одвезем на отпад. Тешко ми је јер ми је био више од аута - испричао је Синиша.

Без аутомобила је остао 15. маја прошле године када се одазвао позиву Цивилне заштите да помогне у евакуацији угрожених мјештана Бара. Чим се бујица стишала, почео је потрагу, али мјесецима није налазио ни трага.

- Нисам никада дигао руке од њега и тражио бих га и наредних десет година. Ишао сам све до Шамца. Рибари су проналазили разне црвене дијелове и јављали ми, све сам обишао, али нигдје га није било - испричао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана