Годишњица страдања 11 Срба из братуначког села: Злочин у Лозници 28 година без казне

Срна
Годишњица страдања 11 Срба из братуначког села: Злочин у Лозници 28 година без казне

БРАТУНАЦ - Код централног спомен-крста на братуначком гробљу данас је положено цвијеће поводом 28 година од убиства 11 мјештана села Лозница, од којих је деветоро страдало на данашњи дан 1992. године у нападу муслиманских снага из Сребренице.

Предсједник братуначке Организације породица заробљених бораца и несталих цивила Радојка Филиповић рекла је да су на данашњи дан убијене Јелена Стојановић иза које је остало шесторо малољетне дјеце и седамнаестогодишња Верица Филиповић, којој је 28. јуна 1992. године убијен и отац.

За злочин који су муслиманске снаге из Сребренице починиле на велики православни празник Видовдан још нико није одговарао, као ни за бројне масовне злочине почињене над Србима у средњем Подрињу.
Филиповићева је рекла новинарима да се предмет Лозница налази у Тужилаштву БиХ.

- Поступајући тужилац чека да биолошки нестану и починиоци злочина и свједоци да статистика правосуђа БиХ покаже како се Лозница и Видовдан 1992. године нису ни десили - навела је Филиповићева.
Она је поручила да преживјелима остаје да се сјећају свих оних који су убијени на данашњи дан прије 28 година, као и свих Срба из Подриња који су у посљедњем рату убијани готво сваки дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана