Годишњи концерт КУД-а "Петар Први Карађорђевић Мркоњић"

ГС
Годишњи концерт КУД-а "Петар Први Карађорђевић Мркоњић"

МРКОЊИЋ ГРАД - Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" одржало је годишњи концерт поводом 34 године свог постојања и поводом Дана општине.

Концерту је присуствовала и министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, која је честитала КУД-у

"Петар Први Карађорђевић Мркоњић" 34 године постојања и истакла да свијет остаје на младима. 
"Свијет остаје на нашој дјеци, на младима, и тиме смо послали поруку из Мркоњић Града, поводом Дана општине. То је важан дан, када је Мркоњић враћен у окриље Републике Српске", поручила је Стојичићева у обраћању присутнима. 

Концерту су присуствовали и начелник општине Драган Вођевић, представници Општинске управе, те бројни гости и пријатељи овог културно-умјетничког друштва. 

Мркоњићкој публици су се, осим домаћина, представили и чланови Ансамбла народних игара и пјесама "Никола Кокошар" из Шипова, КУД "Наша младост" из Кључа, КУД "Врело" из Шипова, Аматерско културно-умјетничко друштво "Мира Лукач" из Дрвара, КУД "Грмеч" из Дринића и КУД "Петар Кочић" из Мркоњић Града. 

Поводом Дана општине, у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић" данас од 18.00 часова биће одржана Свечана академија. 

У недјељу, 4. фебруара, у 12.00 часова у капели Светог апостола Марка биће служен парастос за страдале у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а након тога биће служен помен и положени вијенци на градском гробљу и Тргу српске војске. 

Програм свечаног обиљежавања Дана општине Мркоњић Града биће завршен у недјељу увече, када ће од 19.00 часова бити одржано финале градског турнира и избор најбољег спортисте у Спортској дворани "Арена Нове банке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана