Годину након обнове вртића Радост у Шамцу: Сваки дан, дан радости

М. Л.
Годину након обнове вртића Радост у Шамцу: Сваки дан, дан радости

Шамац - Малишани вртића "Радост" у Шамцу наредне седмице обиљежавају годину од када су закорачили у нове просторије вртића, које су обновљене захваљујући Фондацији "Новак Ђоковић", која је донирала 100.000 КМ.

Дјечаци и дјевојчице, њих 80, распоређени у четири васпитне групе, у модерно опремљеним просторијама цртају, пишу, уче прве пјесмице и припремају се за школу.

Директор вртића Вида Стајић истакла је да је година прошла брзо, а сваки дан испуњен је дјечијим осмијесима и радошћу.

- У нашем вртићу сваки дан је дан радости и сваки дан је посебан. Чињеница да смо преласком у реновирани простор повећали број дјеце која бораве у вртићу говори о томе да је ово установа која послије адаптације пружа изврсне услове за васпитно-образовни процес дјеце - казала је Стајићева.

Истичући добру сарадњу са донаторима, директор ове предшколске установе наглашава да су и након годину у контакту са УНИЦЕФ-ом и Фондацијом "Ђоковић".

- Идућег мјесеца почеће уређење дворишта и поправка ограде, а општина као оснивач наше установе финансираће тај дио који је остао недовршен - додала је Стајићева.

Вртић "Радост" уништен је у мајским поплавама 2014. године, а захваљујући донаторима у потпуности су саниране све просторије, кров, водоводне и електроинсталације и урађен нови систем гријања. Укупна вриједност пројекта била је 249.000 КМ, а реконструкција је трајала десет и по мјесеци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана