ГО СНСД: Катастрофална ситуација у Бијељини

Срна
ГО СНСД: Катастрофална ситуација у Бијељини

Бијељина - Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Драган Кнежевић каже да је тренутна политичка и економска ситуација у граду лоша, чак "катастрофална", те да привредни субјекти, посебно Бања Дворови, у посљедњих 10 година пропадају.

Кнежевић, који је и одборник СНСД-а, највеће опозиционе партије у Скупштини града, истиче да је јасно да се Бања Дворови налази на ивици пропасти, да су дуговања ове установе достигла и два милиона КМ, а да туристичких посјета скоро и нема.


"Ново руководство Бање има намјеру да отпусти половину радника, Бања пропада у посљедњих 10 година, а најодговорнији за такво стање је градоначелник Мићо Мићић", рекао је Кнежевић на конференцији за новинаре.

Он као највеће достигнуће градоначелника, када је ријеч о овој установи, наводи да је хтио Бању Дворови на незаконит начин претворити у затворено друштво, гдје би он био једини преговарач при продаји.

"Бања не припада политичарима, њу су стварали грађани, мјештани Дворова, а продати је на овакав начин никако не иде у прилог становницима Дворова, Бијељине и цијеле Семберије", рекао је Кнежевић.

Он се осврнуо и на рад "Водовода и канализације" за које каже да је у великој дубиози, да плате радницима касне и неколико мјесеци, те да се предузеће константно задужује, углавном за исплату плата.

"Треба подсјетити да и даље пијемо најскупљу воду у региону. Ипак, кључни проблем овог предузећа је непланско партијско запошљавање људи који су, углавном, кадар СДС-а и ПДП-а", рекао је Кнежевић.

Он наводи да је посљедњи "шок за грађане" било увећање такси на бројила и хидранте, што ће, каже Кнежевић, од грађана додатно узети пола милиона КМ.

Осврћући се на рад Јавне здравствене установе Апотека "Семберија", Кнежевић је нагласио да је потпуно упропаштена, па онда продата приватној фирми.

"Дуг износи скоро пет милиона КМ. С друге стране, свједоци смо да приватне апотеке у граду ничу као печурке послије кише". Руководство апотеке жСемберијаж је све успјело да упропасти", рекао је Кнежевић.

Секретар Градског одбора СНСД-а Бијељина Славиша Мастило каже да је задуживање на свакој сједници Скупштине града "постало пракса".

"Прво је било рефинасирање дуга од 15,9 милиона КМ, да би се на фебруарској сједници Градске скупштине одлучили за кредит од четири милиона КМ. На посљедњој сједници донесена је одлука да се Град задужи за још 600.000 КМ како би се исплатио дуг пољопривредним произвођачима", рекао је Мастило.

Према његовим ријечима, СНСД подржава измиривање обавеза, што је требало чинити и раније, али сматра да за све ово у буџету има довољно новца, ако се рационално користи.

Он је као примјер задуживања навео и изградњу зграде Центра за социјални рад, за шта је предвиђен кредит од милион КМ.

"При томе, гради се зграда од четири спрата, од чега ће Центар користити два, а намјена осталих није позната. Зато, умјесто кредита та два спрата су могла бити продата што би обезбиједило новац за завршетак", сматра Мастило.

Према његовим ријечима, одборнике СНСД-а, као одговорне људе којима је велики број грађана указао повјерење, највише забрињава што садашња градска власт предвођена СДС-ом и ПДП-ом нема никакву идеју, нити план да ријеши горуће проблеме у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана