ГO одбор СНСД-а Бијељина: Излазак на референдум патриотска дужност

Срна
ГO одбор СНСД-а Бијељина: Излазак на референдум патриотска дужност

Бијељина - Градски одбор СНСД-а Бијељина позвао је јуче гласаче да изађу на референдуму о Дану Републике 25. септембра, указујући да то више није грађанска, него патриотска дужност.

- Претпостављамо какав ће бити одговор грађана на референдуму, али не смијемо олако прећи преко покушаја сарајевског политичког естаблишмента да мијења и модификује ствари у Републици Српској, јер би сљедећи њихов потез било укидање назива Српске, а након тога и питање националног идентитета у БиХ - изјавила је на конференцији за новинаре члан Предсједништва СНСД-а Милица Марковић.

Према њеним ријечима, раније су кроз инструментализацију Уставног суда БиХ модификовани химна и грб, као и имена неких градова у Републици Српској са префиксом "српски", а јасно је видљива и намјера да се сви у БиХ изјашњавају као "Босанци и Херцеговци", што је назив који већ употребљава половина политичког Сарајева.

Предсједник ГО СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је њихов циљ синхронизација власти на нивоу града и Републике за бољу будућност грађана Семберије.

Из политичке платформе СНСД-а Ћорић је као кључне правце издвојио реорганизацију градске управе, да она постане сервис грађана, а не власти, да се градски буџет користи не за интерес једног човјека и странке него свих суграђана.

Потпредсједник ГО СНСД-а Бијељина Милица Ловрић је истакла значај локалних избора и поручила да је важан сваки глас, јер на овим изборима грађани не бирају само ко ће да сједи у скупштинским клупама, него и ко ће да се бори за будућност РС.

ГО СНСД поставио је у суботу у центру града инфо-штанд на којем ће кандидати у директном контакту грађанима представљати страначку платформу и дијелити промотивни материјал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана