Глумац добио доживотну бесплатну карту за требињски биоскоп

Танјуг
Глумац добио доживотну бесплатну карту за требињски биоскоп

ТРЕБИЊЕ - Требињски глумац и радијски водитељ Дарко Куртовић вишеструко је талентован умјетник који осваја срца публике у позоришту, а као велики љубитељ филма добио је доживотну бесплатну карту за требињски биоскоп.

Куртовић истиче да љубав према филму гаји од дјетињства, те да није пропуштао пројекције дјечијих филмова, а касније је наставио да долази у требињски биоскоп.

-Веома волим филмове, радио сам 30 година у видеотеци, преовладала је љубав према филму, често сам изнајмљивао филмове, па сам тако почео да радим у једној од првих требињских видеотека - каже Куртовић за Срну.

Додаје да је захваљујући љубави према филму и биоскопу, односно редовним посјетама, управа требињског биоскопа одлучила да му поклони доживотну бесплатну карту за све филмове.

Куртовић каже да воли све филмске жанрове, да гледа и анимиране филмове, али и оне озбиљније, као што су кандидати за Оскара, те истиче да му је омиљени филм "Лет изнад кукавичјег гнијезда".

-Омиљени глумци су ми Џек Николсон и Бата Стојковић, који су за мене власници глуме, а глумица Мишел Фајфер, која је рођена глумица -  наглашава Куртовић.

Куртовић је члан Градског позоришта у Требињу, гдје је играо у бројним представама, најприје аматерски, а остварио је наступе на бројним фестивалима и награђен је више пута.

-Прво што сам снимио јесте документарна серија „Ризница“ коју је радио РТС, гдје сам играо Његоша, што је било лијепо искуство. Касније сам на позив сценаристе Феђе Исовића добио улогу у више епизода у серији „Луд, збуњен, нормалан“. Нисам могао да вјерујем да ћу се појавити у истом кадру са Мустафом Надаревићем, легендом глумишта - истиче Куртовић.

Глумио је и у филму "На млијечном путу" Емира Кустурице, појавио се у серији "Немањићи", а посљедњи ангажман имао је у серији "12 речи", која је неколико дана снимана у Требињу.

Куртовић наводи да су то веома драгоцјена искуства за њега, те да није могао да вјерује да ће се наћи у кадру са легендарним глумцима.

До сада је освојио награду за најбољег глумца на фестивалу "Кочићева српска сцена" у Приједору, три златне маске на Фестивалу фестивала у Требињу, три награде на фестивалу "Федра" у Бугојну.

-Волим да радим представе за дјецу, што је теже радити, јер дјеца се не могу преварити, оно што виде на теби, то је то - каже Куртовић.

Куртовић посједује велику колекцију стрипова, воли и музику, а омиљени бендови су му "Хладно пиво", "Бомбај штампа" и "Гоблини".

Са групом "Хладно пиво" наступао је више пута, а формирао је и свој бенд "Дефицит мозга".

Његова љубав према умјетности оставља трајни печат на културну сцену Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана